WBIF Team World Champion 2023: Team ITALY!!! WBIF Tour 2024: Online Tourney 2 - Deadline: 15.02.2024!!

WBIF hakkında

WBIF hakkında kısa bilgilendirme ve Şartlar

WBIF üyesi her Ülke için üç temel şart şunlardır:

  1. Bütün maçlar en az 7 sayılıktır
  2. Bütün maçların elektronik kaydı teslim edilmelidir
  3. Maçları yönetmek, kayıtlarını tutmak, veritabanında saklamak, skorları girmek, puan ve sıralamaları uygun bir şekilde takip etmek bütün katılımcı Ülkelerin kendi web siteleri aracılığı ile yerine getirecekleri sorumluluklarıdır. Benzer şekilde maçların ne zaman oynanacağını ayarlamak Oyuncunun sorumluluğudur.

Diller
Bu web sayfaları İngilizce, Almanca ve Türkçe olarak sunulmaktadır.

WBIF Nedir
Avrupa Modern/Vidolu Tavla İnternet Federasyonu (The European Backgammon Internet Federation - WBIF) internet üzerinde faaliyet gösteren ve katılımcı Ülkelere online (internet üzerinde) Ülke Şampiyonaları düzenleme ve yürütüm imkanı sunan bir altyapı sağlar. Halen Avusturya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hırvatistan, İran, Yunanistan ve Türkiye ülkeleri Milli Şampiyonalarını WBIF üzerinden düzenlemektedir. Diğer ülkelerin de kısa sürede katılımları beklenmektedir.

Ülke Şampiyonalarına ek olarak WBIF aşağıdaki Avrupa uluslararası turnuvalarına ev sahipliği etme ve düzenleme işini (üye Ülkelerin yardımı ile) üstlenecektir:

  1. WBIF Avrupa Ülkeleri Takım Turnuvası: Avrupa Şampiyonlar Ligi
  2. Şampiyonlar Kupası (Ülke Şampiyonalarının en başarılı üç Oyuncusu için): Champions Cup
  3. Avrupa Kupası (Ülke Şampiyonalarının dördüncü, beşinci ve altıncı sırasındakiler için): European Cup
  4. Açık turnuvalar - bütün Avrupa Ülkelerinin WBIF'e kayıtlı bütün oyuncuları için: WBIF Open

WBIF uluslararası WBIF turnuvalarına katılan bütün oyuncular için hata-oranı (PR: performance rate) bazlı performans sıralaması veritabanı sunar ve devamlılığını sağlar.

WBIF Turnuva Formatı
Genel olarak turnuvalar lig usulü olacaktır - tipik olarak katılımcıların birbirleriyle turnuva özel şartlarına da bağlı olarak en az bir kere oynadığı şekilde. Maçlar en az 7 sayılık olacaktır. Lig usulü turnuvalar katı bir çizelgeye tabi değildir. Bundan dolayı çok esnekleşmiş olarak katılımcıların kendi maçlarını rakipleriyle karşılıklı uygun tarih ve zamanlar için ayarlamalarını zorunlu kılar (gerekirse ayrı saat dilimleri için esneklik de sağlayarak). Averaj olarak oyuncular turnuva boyunca haftada bir maç oynayacaklardır. WBIF için bir diğer önemli format Üçlü-Eliminasyon (üç yenilgi alan Knock-Out (nakavt) olur: Triple-KO)

WBIF Kaydı
Kayıtlar ücretsizdir fakat katılımcı Ülke Federasyon/Örgüt/Birlikleri tarafından yönetilir. Katılımcı adayı aşağıdaki bilgileri sağlamakla yükümlüdür: Ad ve Soyad, e-mail adresi, tercih edilen Tavla Sunucusu (mesela GridGammon, FIBS, vs.), Sunucudaki Lakabı (nickname) ve Milliyet. Sadece Lakaplar ve isimler WBIF web sitesinde görünür olacaktır. Başarılı başvurular ek turnuva detaylarını e-mail ile alacaklardır. WBIF turnuvalarında sadece elektronik maç kaydına imkan tanıyan Sunucular kullanılacaktır. Her bir WBIF turnuvası seçilmiş tek bir Sunucu üzerinde oynanacaktır. Ayrıca WBIF web sitesinin bir Tavla Sunucusu olmadığının ayırdına varılmalıdır.

Turnuva eşleşmeleri ve sonuç tabloları web sitesinde "Aktif Turnuvalar" sayfasında bulunmaktadır.

Yıl bazında Ülke Şampiyonu, Şampiyonlar Kupası Birincisi ve WBIF Kupası Birincisi ünvanlarına ek olarak yüksek başarı sergileyen oyuncular için aşağıdaki kategorilerde Ustalık dereceleri bahşedileceği gelecekte öngörülmektedir: