WBIF Team World Champion 2023: Team ITALY!!! WBIF Tour 2024: Online Tourney 2 - Deadline: 15.02.2024!!

Turnuva Kuralları

  1. TURNUVA DİREKTÖRÜNÜN SORUMLULUĞU 1
    Turnuva Direktörünün (TD) esas sorumluluğu, herkes için mümkün olduğu kadar adil ve keyifli bir ortam sağlamaktır. Bu doğrultuda, TD, adil oyun ilkesini korumak için gerekli istisnalar dışında okumakta olduğunuz bu kılavuz ve kuralların sonuna kadar uygulanmasını sağlamakla yükümlüdür. TD, turnuvanın idaresi için bir ya da birden fazla Turnuva Asistanı (TA) görevlendirebilir.

  2. TURNUVA DİREKTÖRÜNÜN SORUMLULUĞU 2
    Bir kuralın uygulanması aşamasında bir şüphe ya da sorun doğarsa, genel yaklaşım istemli ya da istemsiz olarak sorunun oluşmasına yol açan davranışta bulunan kişi aleyhine karar almaktır.

  3. Maçlar, bu belgede detaylandırılmış özel EBIF kurallarını da içerecek şekilde genel olarak kabul edilmiş uluslararası tavla kurallarına uygun olarak (katlama küpü ile) oynanır.

  4. Her turnuvaya bir TD atanır. TD maçların tarihlendirilmesinden (zaman çizelgesinden) ve turnuvanın genel yönetiminden sorumludur.

  5. Turnuva maçları, maçların elektronik kaydına olanak veren belli bir Tavla Sunucusu üzerinden oynanır. Eğer sunucuyla bağlantı sorunu oluşursa maçlara 15 dakika içinde devam edilmelidir. Aksi halde TD’ne haber verilmelidir; TD bu durumda maçı tekrar tarihlendirir. Eğer bir maç saatle oynanıyorsa ve bir oyuncu zamandan kaybettiyse bu sonuç geçerli ve kesindir. Olası her durumda, oyuncular, sorunları ve tartışmaları, gerekirse TD’ne danışarak çözme konusunda kendileri sorumludurlar. Not: EBIF, Tavla Sunucuların rating sisteminden bağımsızdır dolayısıyla EBIF maçları sunucular üzerinde “unrated” (rating puanı üretmeden) oynanabilir.

  6. İki taraf da maç sonucunu ve maç dosyasını web sitesindeki “EBIF'im” kısmını kullanarak yollamak durumundadır. Eğer kazanan oyuncunun yolladığı maç dosyası ve sonucu eksiksiz ve doğru ise TD kaybeden oyuncudan bir gönderim beklemez.

  7. Maç bittiği halde iki oyuncunun da maç dosyasını kaydedemediği durumlarda maç sonucunu geçerli olması için: a) iki oyuncunun da sonucu onaylaması, ya da b) Sunucuda maç sonucunun gözükmesi yeterli olacaktır (iki durumda da hata oranları ve deneyim puanları olmadan). Aksi halde maç tekrar oynanacaktır.

  8. Bir oyuncu maç sırasında (kitap, tablo, defter, hesap makinesi, hesap tablosu, bilgisayar desteği ya da danışman gibi) herhangi bir yardım alamaz. Bu kurala uymayan oyuncular EBIF turnuvalarından sonsuza dek men edileceği gibi tüm ünvanları ve rating’leri de silinecek ve ilgili Tavla Sunucusu durumdan haberdar edilecektir. Turnuva İdare Heyeti bu kararları destekleyecektir.

  9. Turnuvalardaki zaman sınırlaması TD tarafından belirlenir. Çok yavaş oynayan oyuncular iki bağımsız maç gözlemcisi tarafından gözlemlenebilir.

  10. Tüm turnuva katılımcıları ( tüm oyuncular/takım elemanları ve TDler ) tüm diğer katılımcılara karşı nazik ve saygılı davranırlar. Eğer oyuncular arasında görüş ayrılığı oluşursa bunu öncelikle, genel bir tartışmaya yol açmadan kendi aralarında çözmeye çalışırlar. Genel olarak turnuva katılımcılarının rakiplerini dikkate alarak nazik ve adil davranmaları beklenir ( mesela zardar yakınmalar ya da gereksiz bağlantı sorunları olmamalıdır). Hatalı davranışlar uygun biçimde cezalandırılacaktır.

  11. Şeffaflık ve karşılılı saygı çerçevesinde tüm maçlar herkese açık olarak oynanmalıdır. “Private Match” (“Özel maç”) şeklinde oynanamazlar. Tüm katılımcıların tüm maçları izlemesine olanak sağlanacaktır. Dolayısıyla turnuva maçları sırasında diğer katılımcılar için “blinding” ya da “gagging” (görmeyi veya konuşmayı engelleme) uygulanamaz.

  12. Oyuncular her zaman e-posta alışverişi yaparak üzerinde anlaşmaya varılan bir randevuyu (programı) onaylamalıdır. Web sitesinde, planlanan maçları duyurmak için bir form bulunmaktadır ve bu, diğer ilgili oyuncuların izlemesini sağlamak için doldurulmalıdır. Nihai onay ve genel planlama, kararlaştırılan saatten en az 24 saat önce yapılmalıdır. Maç, kararlaştırılan nihai zamandan 24 saatten daha kısa bir süre önce planlanmışsa, kararlaştırılan süre yalnızca her iki taraf da üzerinde açıkça anlaşmaya varırsa geçerlidir. Bir Çizelge üzerinde anlaşmaya varmak için yapılan tüm çabalar, e-posta veya ekran görüntüsü ile belgelenmelidir.

  13. Kaçırılan randevular: Düzenlenmiş bir randevuya uyulamazsa, rakibe derhal haber verilmeli ve maç yeniden programlanabilir. Katılımcı önceden haber vermeksizin maça gelmezse maçı kaybeder! Detaylı olarak: Bekleyen oyuncu 15 dakika sonra 1-0, 20 dakika sonra 3-0, 25 dakika sonra 5-0 öne geçer, 30 dakika sonra maçı kazanır. Gecikmeli katılımcı görünürse, puanlar maçın başında istifa (resign) fonksiyonu kullanılarak girilmelidir. Lütfen gecikmeli katılımcının, gecikmesinin nedeni ne olursa olsun, gecikmesinden sorumlu olması gerektiğini unutmayın. Özellikle adalet veya saygılı davranış talep ederek, puanlardan feragat ettiğini veya maçı yeniden planladığını iddia edemez.

  14. Katılımcı, kişisel verilerindeki, özellikle e-posta adresindeki herhangi bir değişikliği WBIF'e derhal bildirecektir. Eğer bir oyuncuya belirtilen e-posta adresinden zamanlama amacıyla ulaşılamıyorsa, turnuva direktörü maçı rakibe verecektir.

  15. "5 PR veya daha iyi performans gösteren oyuncular için, WBIF, canlı olarak kaydedilen maçlar (BMAB tarzı) yoluyla yetenek kanıtını isteme hakkını saklı tutar. Bu kanıt makul bir süre içinde sağlanamazsa, WBIF, oyuncunun gelecekteki turnuvalara katılımını askıya alabilir."


  16. 16a: "Pandemi Kuralı": Askıya alınan oyuncuların, aynı anda WBIF komitesinin bir üyesi aynı odada oturuyorsa, WBIF komitesinden üyelere karşı Heroes/video önerilen maçları oynamasına izin verilir!


  17. WBIF turnuvalarına katılanların zaman yönetimi konusunda esnek olmaları ve ayrıca dünya çapındaki farklı zaman dilimlerinin farkında olmaları beklenmektedir.


  18. ULUSLARARASI TAVLA ETKİNLİKLERİNE KATILIM İÇİN OYUNCU UYGUNLUK KRİTERLERİ I. Kurumlar Dünya Tavla Federasyonu (WBGF) Dünya Tavla İnternet Federasyonu (WBIF) II. Giriş 1 Ocak 2020 itibariyle, herhangi bir bireyin (bir Oyuncunun) bir ulus (Atanan Ulus) adına WBGF veya WBIF (her biri bir Etkinlik) tarafından onaylanmış veya başka bir şekilde yürütülen herhangi bir uluslararası tavla etkinliğine katılma talebinde bulunması için aşağıdaki uygunluk kriterlerinden biri (Kriterler) karşılanmalıdır. Bir Oyuncu Aday Gösterilmiş Ülkesini temsil ettiğinde, daha sonra Kriterlerin yerine getirilmesine bakılmaksızın, oyuncu, Oyuncunun Aday Gösterilmiş Ülkesini son temsilinden itibaren iki takvim yılı boyunca alternatif bir ülkeyi temsil etmeye uygun olmayacaktır. III. Uygunluk Kriterleri 1. Oyuncu, Aday Gösterilmiş Ülkenin vatandaşıdır; veya 2. Oyuncu normalde Aday Gösterilmiş Ülkede ikamet ediyorsa; veya 3. Oyuncu, Aday Gösterilmiş Ülkede doğdu; veya 4. Oyuncunun Aday Ülke ile güçlü ve kanıtlanabilir bir doğrudan kültürel, etnik veya aile bağı olması. IV. Kanıt WBGF veya WBIF tarafından talep edildiğinde, Oyuncu talebini desteklemek için kanıt sunmalıdır. WBGF ve WBIF, istişare halinde, bu tür kanıtların yeterliliğini tamamen kendi takdirlerine bağlı olarak belirleyecek ve Kriterlerin karşılanıp karşılanmadığını belirlemek için gerekli veya uygun gördükleri takdirde daha fazla araştırma yapma hakkına sahip olacaktır. WBGF ve WBIF'in kararına itiraza izin verilmeyecektir. V. Kriterlerin İhlali Kriterlerin yerine getirilmesini sağlamak Aday Gösterilmiş Ulus'un sorumluluğunda olacaktır ve şüphe olması durumunda, bu tür şüpheler, Aday Gösterilmiş Ülkeyi temsil eden Oyuncudan önce WBGF ve WBIF ile gündeme getirilmelidir. Daha sonra Kriterlerin ihlali tespit edilirse, hem Oyuncu hem de Aday Ülke yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.


  19. 16 yaşından küçük WBIF üyelerinin giriş ücreti olan turnuvalara katılmasına izin verilmez!


  20. WBIF, bir turnuvadaki 16 yaş ve altı katılımcılardan herhangi birinden maçlarını kamerayla oynamasını veya gerekirse kamera kullanan saygın bir oyuncu ile daha uzun bir çevrimiçi oturum oynamasını isteme hakkını saklı tutar. 12 yaşına kadar olan çocuklar için wbif her zaman ebeveynleri ile iletişim halinde olmalıdır!