WBIF Team World Champion 2023: Team ITALY!!! WBIF Tour 2024: Online Tourney 2 - Deadline: 15.02.2024!!

Yardım / SSS

WBIF ve turnuvalar hakkındaki bütün sorular ya doğrudan turnuva kurallarına eklenir ya da aşağıdaki listede yer alır.

sorular sorun

Sorular kişisel olarak ya da e-mail ile cevaplandırılır.
turnierleiter@WBIF.net

WBIF Avrupa hakkındaki sorular

Kuruluşun kararlarını kim veriyor?
WBIF tavla camiasında organizasyon ve/veya oyunculuk deneyimi ile tanınmış en az üç kişiden oluşan bir komite liderliğinde yönetilecektir. Şimdiki komite üyeleri şu kişilerdir: PlzDontCube, MaiaPeicheva, taulajoe, aweswi, amirsnooker, Zagloba, Anezka, mislav, Taopaipai, elite777, Melzi, spiril, VSonnabend, Maestr0, Aurel, Ophris, Zenq, fneumark and MrTake. Turnuva formatı, giriş ücreti gibi kararlarda 3 komite üyesinin olumlu geribildirimi zorunludur, kural değişiklikleri içinse BÜTÜN aktif komite üyelerinin salt çoğunluğu gerekmektedir.

WBIF hile yapmayı nasıl önler?
WBIF bütün maçları analiz eder ve ayrıca oyuncuların maçları makul sürelerde oynayıp oynamadığını gözetir, mesela 13 sayılık bir maçın 1 - 1,5 saat civarında sürmesi gibi. Eğer sapmalar oluşursa bir komite (5 saygın ve kuvvetli oyuncu) maçı detaylı olarak analiz eder - eğer hile ihtimali açık şekilde ortada ise - oyuncu süregelen turnuvadan ihraç edilir, ileriki turnuvalarda bu oyuncunun maçları 2 web kamerası ve ses kaydı ile canlı yayın yapacak şekilde gözlemlenecektir. Eğer hile ihtimali %100 kesin ise oyuncu WBIF'ten ömür boyu men edilir. WBIF üye ulusal kuruluşlarının kendi oyuncuları hakkındaki kararlarını da kabul eder. WBIF 'in hedefi Video / Ses kontrolü ile saat imkanları sunan kendi tavla sunucusuna sahip olmaktır. Bu sunucu şu anda geliştirme aşamasındadır.

Bireysel Şampiyonalar hakkındaki sorular

Neden katılım için ön şart olarak vatandaşlık veya o ülkeye " yaşam merkezi " olarak bağlılık esastır?
WBIF 'in amacı Avrupa seviyesinde her ülkenin en iyi oyuncularıyla turnuvalar düzenlemektir. Bundan dolayı her oyuncu sadece ait hissettiği üye ülkenin seçim turnuvalarından başlayabilir. Bir Oyuncu ait olduğu üye ülkeyi yılın sonunda değiştirebilir. Bundan sonra oyuncu 2 yıl sonra tekrar değişiklik yapabilir.

Katılım için gerekli bir tavla oyunculuk seviyesi var mıdır?
Ülke seviyesinde katılım oyunculuk gücüne, ELO derecesine veya sıralamaya tabi değildir. Uluslararası turnuvalarda ise iki ayrı gruba bölme ihtimali olabilir: hata oranı 6,5 ve üzeri bir grup ve altında başka bir grup.

Neden turnuvalar değişik bir formatta oynanmayacaktır, mesela Üçlü Eliminasyon (triple- KO)?
Her bir turnuva için format kararı, beklenen oyuncu sayısı ile değişik formatların avantajları ve dezavantajlarının önceki deneyimlerle tartılması sonucunda ayrı ayrı verilir. Maalesef bütün oyuncuların bireysel tercihlerine dikkat etmek mümkün değildir.

Katılım ücretini nereye yollarım?
Kayıt olunca otomatik olarak bir teyit mesajı alacaksınız. Bu mesajda katılım ücretinin ödenmesi ile ilgili detayları da bulacaksınız.

Takım şampiyonaları ile ilgili sorular

Takım şampiyonaları ne zaman duyurulacaktır?
Takım şampiyonaları yazın duyurulur - her ülkenin kontakt kişisi milli takımları şu anda kuracaktır! Avrupa Takım Şampiyonası'nın başlangıcı 1 Eylül olacak, formatı ise İsviçre (Swiss) ile Üçlü Eliminasyon (Triple KO) birleşimi olacaktır. Bütün takım olarak katılım bedeli 110 euro olacaktır.

Web sitesi ile ilgili sorular / "Benim WBIF'im" (My WBIF)

"WBIF'im" içinde neler vardır?
Bu alan sadece kayıtlı kullanıcılar içindir. Buradan rahatça yeni turnuvalara kaydolabilirler. Devam eden turnuvalarında maç randevusu için yarı-doldurulmuş mektup ile rakipleriyle temasa geçmek, maç randevularını anons ederek diğer üyelerin seyretmesine imkan vermek ve maç sonuçlarını duyurmak için formlar mevcuttur.

"WBIF'im" sayfasına nasıl giriş yaparım?
Kayıtlı katılımcılar için turnuva başında erişim sağlanacaktır. Katılımcı bu alana erişimi e-mail ile alacaktır. Eğer bir oyuncu adil oyun (fair play) ve kural dışı davranırsa turnuva direktörü bu alana erişim hakkını geri alabilir.

Kendimin bir fotoğrafını nasıl ekleyebilirim?
Fotoğrafınızı eklemek için Turnuva Direktörüne e-mail ile yollayınız. Fotoğraf 4 'e 3 (boy / en) oranında olmalıdır. Formatı (.Jpg, .Gif, .Png, ...) serbesttir. Semboller, çizimler, vs. gibi diğer resimler dikkate alınmaz. Fotoğraf sadece kayıtlı katılımcılara giriş yaptıktan sonra gösterilir. Sitenin diğer ziyaretçileri fotoğrafınızı göremez!

Turnuva sırasında randevulaşma, maç sonucu duyurma, vs. için formları nerede bulabilirim?
Formlar - Turnuva kaydı için olan hariç - sadece turnuva katılımcılarına açık olmak üzere "WBIF'im" sayfanızdadır.

Üçlü Eliminasyon (Triple KO - KnockOut - Nakavt) turnuva formatı

Özet:
Her katılımcı ya 3 kez yenilip elenene kadar ya da tek başına en az yenilgiye sahip olana kadar oynar - ki bu durumda turnuvayı kazanır. İlerleyen tur eşleşmeleri - (aşağıda açıklanan özel durumları dikkate alarak) - katılımcının turnuvada kaç tur kalacağını belirler. Eşitlik-bozucu (tie breaker) sıralama uygulanmaz. Hesaplanan performans ölçütünün (PR) turnuva sonucuna etkisi yoktur.

1., 2. ve 3. Turlar:
İlk üç turun eşleşmeleri aynı anda rastgele olarak gerçekleştirilir. Maçlar istenilen sırayla oynanabilir.

4. Turdan sonuna kadar:
Bu turların eşleşmeleri - "bye" (bay) geçme dahil - Swiss sistemi usulüyle çalışan bir yazılım tarafından gerçekleştirilecektir. Eğer oyuncular artık yeni kombinasyonlar oluşturacak şekilde bir araya getirilemiyorsa (en az 2 oyuncu tekrar birbirleriyle eşleşirse), turnuva yazılımı ile ilerlemek mümkün değildir. Artık eşleşmeler turnuva direktörü tarafından aşağıdaki şekilde elle gerçekleştirilecektir: Eğer tek sayıda katılımcı kalırsa önce o ana kadar en az bye almış katılımcılar arasında çekiliş yaparak bye belirlenir. Eğer sadece tek katılımcı en az bye kullanmışsa o zaman bu oyuncu otomatik olarak bye geçer. Eğer bütün katılımcılar eşit sayıda bye almışsa o zaman rastgele olarak içlerinden birisi bye geçecektir. Kalan diğer katılımcılar için: Önce birbirleriyle oynamamış katılımcılar birbirleriyle eşleştirilir. Eğer katılımcıların eşleşebilmeleri için birden fazla yol varsa o zaman rastgele eşleştirilirler. Bundan sonra kalan diğer eşleşmeler rastgele gerçekleştirilecektir.

"özel durum":
Eğer üç katılımcı turnuvada kalır da, her birinin 2 mağlubiyeti ve eşit bye sayısı varsa, yukarıdaki sistem çalışmaz. Turnuva aşağıdaki şekilde devam eder: Her bir katılımcı diğer her biriyle oynar. Eğer her üçü de birer oyun kazanırsa - tur tekrarlanır. Tek bir katılımcı her iki oyunu da kazanırsa, bu turdaki galibiyet sayısı 1., 2. ve 3. sıraları belirler!

Genel sorular

Nasıl GridGammon hesabı alabilirim?
Bir WBIF turnuvasına kayıt olan katılımcıya teyit mesajı ile birlikte GridGammon 'a nasıl gireceği, programı nasıl kuracağı ve ayarlarını nasıl yapacağı ile ilgili detaylı bir kılavuz gönderilecektir.

Giriş ücreti nasıl kullanılır?
Giriş ücreti turnuva duyurusunda belirtildiği üzere ödenecektir. Giriş ücretinin %10'u turnuva yönetimi ve web sitesi barındırma masraflarını karşılamak üzere kullanılır. Komite ve turnuva organizatörleri hizmetlerini gönüllü olarak sunarlar.

FIBS hesabım olmadan oynayabilir miyim?
GridGammon 'da oynanan maçlarda şüphe hasıl olursa, bir FIBS hesabı katılım için yardımcı olacaktır, fakat kesin olarak gerekli değildir.

Turnuva esnasında turnuvadan çekilen katılımcılar için süreç nasıl işler?
Turnuva komitesi her katılımcının, turnuvayı kazanma ihtimalini dikkate almaksızın, adil rekabeti zedelememek adına turnuvayı sonuna kadar oynayacağını varsayar. Eğer katılımcılar turnuvadan çekilir veya açıkca adil rekabeti bozarsa, bu oyuncuların ileriki WBIF turnuvalarına başvuruları dikkate alınmayacaktır.